Monday, 14 May 2012

Entry Tertunda : Langkawi Part I ( day 1)

xabih lagi citer langkawi.. sapa ckp dah abih... hehe.. kalau entry sblum ni citer pasal overall.. kali ni nak citer dgn lebih details..
 part I mestila day 1 kan..(isnin)
hari petama mlm (ahad) tu dari kl naik bus di puduraya (12malam) n sampai kampung terchenta dahku dlm pkul 6 pagi..
dalam bus..

lebih kurang pkul 10 pagi camtu bapaku bawakan kereta.. kereta kecil warna gold.. pon..pon..pon3.. haha. mak ngan ayah aku hantarkan kan kat jeti kuala kedah.. pkul 12 bru dapat nek feri..wuu..lama oii tggu, sempat  mkn nsik dlu kat kedai sblum tu..

 we ollss dkt jeti kuala kedah, tggu feri.. my mom, dad n me in red~~

naik ja feri, batak la sekejap sbb smua org 1st time... xsampai 15 minit tiga2 dah bedengkur sbb dh nmpak laut kosong je kt tgh, dgn dibuai2 ombak mcm tdor dlm buaian ja... sdr2 dah sampai jeti kuah!
lepas cu are pick kami, balik umah tok dia dan rehat2 smbil mencekik jap.. pastu , kami pon pegi melawat beras tebakaq:

layankan aje post menggedik dari kami.. topi dan sunglasses tu di rembat sms otw nak msuk ke beras tebakaq ni la.. murah sgt sbb tu rembat sorg satu..
lepastu pegi pantai cenang plak.. geram2 ja nk terjun dlm ayaq.. sbb xbwk bju maka postpone esok hari
 pelancong sgtttt
 langkawi permata kedah.. i heart kedah <3

lepastu otw blik egt nak pegi mkn laksa kat airport, tp xkesampaian sbb laksa yg ditunggu x kunjung tiba.... makcik tu telupa agaknya kami dah order.. sobs T_T

senyum dah xikhlas sbb menunggu laksa bagai menunggu kucing bertanduk



akhirnya balik sbb dah maghrib.. pulang dgn perasaan hampa..wuuu2... 
ektibiti malam just pegi pasaraya bli barang untuk picnic besoknya.. wuhuuu!!

ini aja untuk part I.. stay tuned untuk part II..HEHE



No comments:

Post a Comment