Monday, 14 May 2012

langkawi part II

day 2:
hari kedua, pagi2 dah bgun n siapkan bekal untuk bawak g island hopping!!
best sgt!! kul 9 dah tpacak kat jeti, tggu tourist guide kami.. nsibla dpt yg spoting.. sblum tu sempat kami sewa peralatan snokerling.10 hengget jew..
 mula2 kami melawat Pulau Dayang Bunting. sejam kat sana.. melawat tasik Dayang Bunting jugak.. tp tok cu are dah pesan awal2 jgn mndi tsik tu, memg rmai jugak yg mndi.. tapi kami x tringin sgt sbb tgok air nya hijau je..huhuhu.. just tgok pemandangan je n rendam2 kaki smbil mencekik..


pulau dayang bunting.. subhanallah.. cantiknya..

sporting kan abg tu, siap bg bwk boat lg..kuikuikui



the owhsemness tasik dayang bunting


 stok kami



lpas kami mkn kami gerak ke pulau seterusnya, nama x ingat..huhu.. bagi burung helang mkn pulok..

eagles...


lpas tu last destination kami adalah pulau beras basah.. cantik sgt pulau ni.. kami pon dah xsabar2 nk turun dari bot konon2 nak snokerling kat sini.. tiba2 abg pemandu bot ckp kat cni xda ape sgt nak snokerling,meh die bwk g tmpat best ckit.. wee!! seronok !!
abg tu bwk g pulau yg xde org tp dkt je ngn pulau beras basah tu.. die pon snokerling skali,sbb kiteorg tkot..huhuhu..
  batu karang..
  penemuan hebat!! sbnarnya banyak sgt landak laut kat dasar laut tu, kami suruh la bg ni tangkapkan satu..kiki.. pastu, lpas puas belek , lpaskan blik la..



dkt sejam bersnokerling kami pon begerak balik.. puas sgt dan seronok sgt ... petang ada program lagi.. huhu..


jeng3!!



YA ALLAH!! cantik sgt2 pemandangan dari atas ni.. sejuk.. hijau.. sgt2 beutiful..


lpas blik dari cable car kami hilangkan kempunan kemarin

laksa n pasembuq!! hahaha

sampai umah dgn kekenyangan.. malamnya pegi shopping untuk souvenirs.. esok last day buat hape??
tggu part III kay !! ;-P



No comments:

Post a Comment