Saturday, 10 December 2011

UNTUNGLA...

entry ni nak menceritakan betapa untungnya saya dgn kehidupan yang saya ada sekarang ni..

untungla sape dapat lelaki hensem berbaju pink dgn sifat penyayang mcm kat ats (kredit pic to: blog ini)... EH??????!!!
TIDAK2!! dah tersasar tajuk plak.. gambar di ats cerita lain, ini cerita say: hikhik ::
 untungla saya..
untungla... saya xda klas hari selasa, org lain ada, leh saya tdo lebih..
untungla... saya ada keja part time, boleh back up poket saya masa ujung bulan..
untungla... saya P.A thesis saya xgarang.. xdala saya nangis tiap kali lpas jumpa dia sbb kna reject tajuk..
untungla... saya ada banyak masa untuk wat asggment tapi saya wat last minit jgk..
untungla... saya ada kakak2 n abg yang slalu hulur duit masa kat kampung..
untungla... saya xpandai jimat.. duit habis cepat, skg saya dah pokai... 
untungla.. saya dok kolej ada dwn mkn, duit xda perut tetap kenyang...
untungla.. saya ada pkwe duk dkt2.. leh jumpa hari2 smpai dia bosan tgk sya..
untungla.. saya ada pkwe yg ada rmai adik agkat yg leh caring bila die sakit... ( eh? perlu ke yg ni??)
untungla.. saya ada bnyk assgment xsiap ag tp ada msa plak nak update blog dgn entry merapu ni...
untungla.. ungtungla... ok. dah abih..
 terima kasih sudi baca.. bubye..luv u all

Friday, 9 December 2011

ekspresi remaja tb9

marilah melayan gambar saya bersama kawan2 di pertunjukan fesyen untuk butik EDZ di event ekspresi remaja tibi9. Acara ni diadakan di UITM Shah Alam pada 2 disember.. sila tgok smpai berdarah hidong.. haha..







xsempat berkenalan dgn gurl ini. tp die sgt chantek..suke tgk die.

ini plak nma die also mira!! hehe

 kakak ni sgt cntik okay wlaupon xpkai mekap

 ni la owner eightdesign butik


 ahaks! ni mak andam kiteww

wif lydia ibtisam at booth remaja.. hehe.. dpt rm 10 for lari to this khemah only! haha..
thats all.. everything going smoothly on that day.. n luv the goodie which is shirt n shawl^^! thanks EDZ Team!
thanks sudi jenguk cini^^!

Saturday, 26 November 2011

pndai x kite mekap sendiri?

Assalamualaikum...
xlaratnya nk taip bnyk2..
penat sgt sbb ari ni kite g fieldwork untuk course kite kat Port Dickson!! wuuhuuu!! syok taw.. 
nti kite post pic kite menggedik kat sana kay! haha
tp entry ni bkn nk citer pasal PD.. 
tp kite nk citer ari jumaat iaitu kemarin kite telah menghadiri bengkel grooming n teknik menjaga muke dgn betul oleh Mary Kay.. besshh sgt..
 n tara!!!!!!!! 
inilah hasil keje tgn kite sndiri.. huhu.. okey kah??


hihi..
malu2..
ok,bye!

Friday, 25 November 2011

saya sungguh neves!!

assalamualaikum...
kalau entry lepas kite citer psal first time pegi photoshoot..
kali ni kite nk bgtawu pulak betapa nevesnya kita selepas kite check email ptg td n dpt tawu kite terpilih as a model untuk event expresi remaja bersama tv9 dan BMG music.. uwahhhhhhhh!!!!
rasa sgt truja taw.. event tu pd 2 disember ni kt uitm Shah Alam.. 
rumate kite dh mrh2..huhu.. sbb die yg bgtaw kite psal event tu tp kite plak yg dpt..hukhuk..
kite dpt taw psal ni kat sini la!!
neves taw.... ni pon kire first time la kite tlibat ngn event cmni.. 
dah la gemuk... sesuwai keww jadi model??hahaha


p/s: nanti lau kite berjaya melepasi event tersebut dg jayanya kite post gambar  k? k?k?
hikhik..cekidaut!!

Sunday, 20 November 2011

first time!!

assalamualaikum....
wahhhhhhh.. hari ni bgun pkul 6.45 pg..
nk buat hape hujung2 mggu ni bgun awal sgt??
nk mkn nsik lmak dm??
oh no.. aku sggup korbankan kelazatan nasik lemak dm demi kelazatan tdorku....hihi.. bruk toi peqangai..
lpas tapau nsik lemak, trun mkn sma2 dgn cik si dia..ehem2~~ ( gedik sgt ko nyah!)
pastu start la pengembaraan ke sentul untuk menadah muka..
make up artis kite aka kwn skolah menengah kite dah tggu kt dpn gate.. pastu knvoi sme2.. meredah gerimis.. fuhhh!! all out!!
smpai awal btoi, tba2 mto cik si die kite terpancit tyar.. ala.. cian die.. kne g cari nombor tukang baiki kat tepi2 jalan tu.. nsib baik ada.. kalau x.. msak la kau nyah.. dah la ari ahad.. kan? kan? kan?
pastu kite pon lepaking kat kdai mamak kat putra majestic tu ngn kwn tite.. ada la segerombolan abg2 polis
 ( mude2 gitew.. auww2).. dok tgk2 kat kiteorg.. hah!! perasan sgt kan !!
tiba2 diorg bgun n sorg tu bg kite tisu ada no fon die.. hahha.. klasik btoi cra dia ngorat habaq hang!
 lpas tu dlm kul 9 lebih kite pon naik kat butik tu ngn kwn kite.. start la make up session..
wahh!! boleh tahan jgak la penatnya menempek muka.. hihi.. lpas siap, akak tu ckp kite kne pkai bju pgantin untuk sesuai kan ngn muke.. maka kite pon pkai je.. lpas tu paki crown n vail bagai.. hahaha
ase xleh bergerak..hukhuk. sbb ketat kat perut.
and...................................
the time has come..
photoshoot time!!
kite xpnah photoshoot, maka bila disuruh buat pose, kite pon xpndai.. cian kite..
lpas snap!
snap!
snap!
maka siap sudaaa bah!
keras je pose kite.. sob2..xda ka org sudi ajar??
lpas kite tukar bju kite pon berangkat la pulang sbb mata dah berat.. n blik smbung hibernate kat blikku syurga ku..
tu la pengalaman kite first time photoshoot.. model2 lain mgkin rase biasa je kan.. tp kite neves wooo!!
 picc??
hhahaha.. harusla yg ni mcm bkn kitew!!
sory :-(





 next time okay??
hehe.. MUA kite DIANA xkasi expose lg.. xsuprise nti.. hihi^^!!
daaaaaa..


p/s: hakikat yg harus ditelan hidup2 ari ni: kak tu ckp kite ada lemak bwh dagu, pipi lebar, tembam!! uwaaaaaaaaaaa!!! menyesal dhulu pendapatan , menyesal kemudian buruk padahnya!



Thursday, 17 November 2011

mcm2 cerita

assalamuailaikum...fuhhh!!
dah lma xupdate blog...
sbbnya? mlas
mlass
mlass
xda idea
dan bila dh idea,
mlas plak
hummm...
entry ni nk cerita pasal kegembiraan berganda yg sy dapat baru2 ni:
pertama dapat anak buah lagi!!!
yg ke-13.. 
anak kepada kakak ke - 5.
walaupon lahir xckup bulan tp alhamdulillah sihat cuma sensitip ckit..
bru2  ni demam dan kne msud ICU.. oh! bukan icu di ipt! tp wad icu.. 
sedih sgt sya tgk die.. dah la kecik.. tebaring kat tgh2 katil icu yg besauu tu.. dgn wyr2 bagai..
dah la kaki n tgn jd biru2 sbb kna cucuk untuk ambik darah.. sob2.hampir menitis air mata saya tgk... kami sekeluarga sgt risau.. mama die apetah lg.. smpai xlalu mkn~~ 
almahdullillah dah boleh checkout ari rabu baru ni.. semoga sihat selalu lepas ni..amin..
ini lah rupenye my chenta hati no -13:
presented MOHD RAIS AL - FARABI with luv:::
 alolo tomei..mcm nk cubit pipi..demm!!

 kecik kan die..
 time cukur jambul...
 ini dua org kakak beliau.. abaikan yg tgh tu...ijat gatal nama die
ada lagi.. suke la kau kan bdk itam kt tgh tu.. asyik dikapit oleh awek2 je..
mulut si kakak tu~~ auww



kegembiraan kedua::
lagi anak buah!!
wauu!!
xlama lepas rai, AYRIS INTAN RANIA pulak was deliver to the world..
jadila cucu mak kite 14 org.. wuu ramainya..
nma intan diambil smpena nick name mama die..
bdk ni sgt demok dan aktif jugak..
tada!!


inilah dua kegembiraan saya..
|
|
|
masa raya haji bru ni, penuh rumah dgn adik brdik.. happening sgt.. 
wahh!!
kanak - kanak pon ramai dan bising sgt..
satu je cara nak diamkan diorg yg rmai ni adalah dgn:
pasang lagu cinta muka buku then:
hah! mcm ni la ghopenye bila pakat2 dok mengadap lptop reramai!
sume xtaw nyanyi tp back up ja kat part oo~~ouwooo~~tu..hahaha

Wednesday, 20 July 2011

Sunday, 10 July 2011

I-Pad percuma??

jom cuba!!
kot ada rezeki  anda dapat menang i-pad or others awesome prizes dgn mudah kat sini!!jom menang!
oh! saya suka minum teh^^!

Thursday, 30 June 2011

Saturday, 25 June 2011

TUNANG??


seronok kan bergelar tunang org....hehe..(senyum sorg2)..

jgn terpedaya..hakikatnya tgn di atas bkn tgn saya...
tgn saya adalah yg ni...






















tgn yg gatal tulis status cmni:

maka bertalu2 soalan yg dtg :
cmnila kwn, tunang xgtaw..
woi bla tunang?
tunang ngn sapa?



ok2..ckup2..
jawapannya... saya lum btunang..perancangan pon xda lg... calon? no komen..hehe
saja ja gatal tgn tulis cmtu.. ok..jelasss..
stop wish me congrats!!
masanya blum tiba.....

Thursday, 12 May 2011

4 bulan??

yeay!! exam dah abih.. bdebar nk tggu result plak..
harap ok!
pasni cuti 4 bulan ..
hummm.. nk wat pe ek?
memang berangan2 nak keja..
tapi mak x kasi.. uwaaaa!!
nampaknya dok umah je la..
memantappkan skill masakan dan skill memakan.. huhu..

Monday, 9 May 2011

xpayah uji akal, tengok muka dah tahu.. b..d..h..

adoi.. pnat la bila bhadapan ngn org2 cmni...
suka sgt becakap.. pastu motiff?? nak bg aku jeles??
tolongla.. i'm not like u..
semak telinga aku dengar..
rasa lah pedasnya bagi sape yang makan cili..

Thursday, 5 May 2011

YA ALLAH KUATKANLAH HATIKU...

XTHU NAK CKP APA...
CUMA HARI NI HATI AKU DI SAKITI BERKALI2
LPAS BACA YAASIN MAGHRIB TADI DAH RASA SEJUK..
TAPI BILA MALAM PNAS BALIK..
YA ALLAH.. KAU KUATKANLAH HATI KU MENEMPUHI UJIAN INI..
JADIKANLAH PERHUBUNGAN YANG KAMI BINA INI BERKEKALAN SEHINGGA AKHIR HAYAT...
AMIN...

















P/S: memang sakit  bila org yg kita syg yg buat sakit hati tu..

Sunday, 24 April 2011

everyday is jamuan day!!

huhu... dlm kekalutan nak exam pon sempat lg ada jamuan2..
jamuan untuk team boria kolej ari sbtu(semalam) yg di sponsor oleh trainer which is Abg Amy kat pizza hut pavilion.. huhu besh sgt2..
mkn x hengat donia.. pic in progress..
mlm ni plak jamuan untuk artis2 feseni kolej( artis la sgt kan~~) huhu..
xkisah la.. jnji perut knyg ngn sate n currypuff makcik yg sgt maveless..
last kali snap photo jkp kreatif..
jeng2!!

ok dah! smbung stdy.. although mcm nk ngntuk jgn tdo! nti ko xbgun subuh!

Friday, 22 April 2011

yuhuuu!! jalan2!!

pergghh!!
dgr tajuk mcm bessh giler.. mcm g jln2 jauh sgt...
huhu..pdahal lawatan ke Pusat Sains Negara Bukit Kiara selama sejam je pon...
biasala.. yg namanya MOHD HISYAM tu memang suka wat plan last2 minute.. org bg idea je, terus ON..
ON THE SPOT plak tu.. maka berangkatlah kami pada pukul 4 ke lokasi kejadian disertai NURUL FADHILAH.. escot setia tu.. hihi... besh sgt wlaupon jap ja.. melihat keajaiban dunia sains... ikan beso!! tp agak kuciwa sbb banyak benda under mantainance (btoi ka eja ni)... xleh nak try.. huhu.. bila blik ke pasar mlm kerinchi la pulak isi perut... oh! nasi kukus pojaanku! burrpp!!
oppss! tiket masuk cuma lima hengget  jika bwk kad matrik!
ikan!
haha!! hitam meqelit



bajetnyeww