Monday, 9 April 2012

panduan percutian bajet..

kikiki.. tajuk macam la ada panduan sangat..
padahal entry ni cuma nak citer pasal bajet kasar sepanjang 3 hari 2 malam ke langkawi.
kalau x campur shopping sgt la murah bajetnya.. tp bila dah cekelet melambak2 kat dpn mata , gatal je tgn angkat berbungkus2 masuk dlm bakul.. pompuan khenn!!
ekceli trip kami sgt bajet sebab x perlu kuarkan blnja untuk sewa hotel/chalet sbb stay kat rumah classmate kiteorg.. mcm program anak angkat giteww..
kos untuk kenderaan pon x perlu sbb pakai kereta bapak classmate kiteorg ni.. hikhik.. untungkan.. cuma isi minyak ja.. kiteorg brgerak kat sana selama 3 hari tu naik nissan skyline taw.. jgn men2.. :-p
ok, jom cekidaut bajek yang dilist secara kasar ni::


tambang bus + feri + minyak kereta = rm 150
isi perut  =    rm30 eh?! murah gila? haruslah dah program anak agkat kan, makanan pon disediakan la.. jutaan      trima kasih untuk family asyura yg sprting n baek hati sgt!!
barang-barang keperluan = rm25
kos untuk aktiviti: island hoping = rm 20
                              snorkeling     = rm 5 seorang (kongsi)
                              cable car       = rm 15
                              banana boat   = rm 15 sbb 4 org, kalau lbih 6 org dpt la sorg 10 ringgit
shopping =    rm 170


ha...cmne?? bajet kan?? kalau x shopping lagi bajet, around 2 rtus stgh ja..hikhik
 ok.bye! nak pegi kelas!
 eh? ni pic edit, sronok edit gmbar msa boring2... boring2??bukan thesis ngn asgment belmbak ke??:-)











xoxo!!

No comments:

Post a Comment