Monday, 9 April 2012

panduan percutian bajet..

kikiki.. tajuk macam la ada panduan sangat..
padahal entry ni cuma nak citer pasal bajet kasar sepanjang 3 hari 2 malam ke langkawi.
kalau x campur shopping sgt la murah bajetnya.. tp bila dah cekelet melambak2 kat dpn mata , gatal je tgn angkat berbungkus2 masuk dlm bakul.. pompuan khenn!!
ekceli trip kami sgt bajet sebab x perlu kuarkan blnja untuk sewa hotel/chalet sbb stay kat rumah classmate kiteorg.. mcm program anak angkat giteww..
kos untuk kenderaan pon x perlu sbb pakai kereta bapak classmate kiteorg ni.. hikhik.. untungkan.. cuma isi minyak ja.. kiteorg brgerak kat sana selama 3 hari tu naik nissan skyline taw.. jgn men2.. :-p
ok, jom cekidaut bajek yang dilist secara kasar ni::


tambang bus + feri + minyak kereta = rm 150
isi perut  =    rm30 eh?! murah gila? haruslah dah program anak agkat kan, makanan pon disediakan la.. jutaan      trima kasih untuk family asyura yg sprting n baek hati sgt!!
barang-barang keperluan = rm25
kos untuk aktiviti: island hoping = rm 20
                              snorkeling     = rm 5 seorang (kongsi)
                              cable car       = rm 15
                              banana boat   = rm 15 sbb 4 org, kalau lbih 6 org dpt la sorg 10 ringgit
shopping =    rm 170


ha...cmne?? bajet kan?? kalau x shopping lagi bajet, around 2 rtus stgh ja..hikhik
 ok.bye! nak pegi kelas!
 eh? ni pic edit, sronok edit gmbar msa boring2... boring2??bukan thesis ngn asgment belmbak ke??:-)











xoxo!!

Sunday, 8 April 2012

haruslah entry langkawi^^!

assalamualaikum..
fuhh.. pnat2.. bru lpas cuti mid sem seminggu tapi x terasa pon, sekejap sgt! alih2, dah kna pegi kelas :-(
cuti seminggu baru ni kami berumate ke langkawi lah kiter! hahaha.. apa jenis ayat ni?
3 hari 2 mlm kat sana seronok sgt!! xpuas rasa nk jalan2 1 langkawi..
tp entry ni hanyalah entry begambo ja dari hari pertama smpai hari last.. next entry kiter citer pasal bajet k, btw percutian kami ni sgt bajet..hiks!

1st day from kl



jeti kuala kedah. departure 1200



aktibiti pertama: beras terbakaw shopping actually.. baju oren is our tourist guide merangkap classmate..kiki

rumate



pastu gerak ke pantai chenang

wewit!






then, mkn laksa near the airport


ok,tggu laksa yg xsmpai2 bagai menunggu kucing bertanduk
xpe,esok cuba lg mkn laksa!


2nd day! island hoping

 we are ready!


 seronok dapat tourist guide sporting, dapat bwk bot lagi!



 pulau dayang bunting


 tasik dayang bunting

mencekik



bg makan haiwan peliharaan.. ptotla nama pulau langkawi, memang banyak helang


best things ever!! snokerlling!!

gigih abg musa si tourist guide ni menyelam ambik landak laut sbb kami nak tgk ngn mata tengkorak kami secara live..hihi

 dia ja yg nk pegang, kami xnk!!


sesi petang:: cable car



beutiful kabus

xpaham ckp omputih.. org tnya where are u cme from terus dia grab aku n suruh tgkap gmbar.. bini dia dh jeling2.. sigh!



goyang2 ok kat jambatan ni






sgt chantekk view from top:: mount of mat chincang 

 eh? knapa bdk bju pepel ni x da banyak pic atas cable car? sapa taw knapa??hahaha


bubye cable car!

finally! dpt mkn laksa yg ohsem ni kat tepi airport slpas penantian kemarin sia2..hikhik 


last day:: pagi2 dah main banana bot..

 awal kemain: org pon xramai lg kat pantai chenang


 while waiting for them to prepare banana bot.. 1..2..3..
 lompat!!

 eh?? dlm air pon nk lompat lagi

mandi dulu sblum ber banana

here we go!!
  bye!


nenek


minyak gamat stok setaun

mana kami?


 flying without wings~~



terjumpa brung nih kat dataran lang, semngat kemain fadhilah ni ambik gmbar,, burung negeri dia kannn



bubye langkawi.. :-(


smpai kuala kedah terus pekena charkotew.. hikhik
<tamat>
p/s: terima kasih sudi baca :) tggu next entry untuk bajet!