Saturday, 26 November 2011

pndai x kite mekap sendiri?

Assalamualaikum...
xlaratnya nk taip bnyk2..
penat sgt sbb ari ni kite g fieldwork untuk course kite kat Port Dickson!! wuuhuuu!! syok taw.. 
nti kite post pic kite menggedik kat sana kay! haha
tp entry ni bkn nk citer pasal PD.. 
tp kite nk citer ari jumaat iaitu kemarin kite telah menghadiri bengkel grooming n teknik menjaga muke dgn betul oleh Mary Kay.. besshh sgt..
 n tara!!!!!!!! 
inilah hasil keje tgn kite sndiri.. huhu.. okey kah??


hihi..
malu2..
ok,bye!

Friday, 25 November 2011

saya sungguh neves!!

assalamualaikum...
kalau entry lepas kite citer psal first time pegi photoshoot..
kali ni kite nk bgtawu pulak betapa nevesnya kita selepas kite check email ptg td n dpt tawu kite terpilih as a model untuk event expresi remaja bersama tv9 dan BMG music.. uwahhhhhhhh!!!!
rasa sgt truja taw.. event tu pd 2 disember ni kt uitm Shah Alam.. 
rumate kite dh mrh2..huhu.. sbb die yg bgtaw kite psal event tu tp kite plak yg dpt..hukhuk..
kite dpt taw psal ni kat sini la!!
neves taw.... ni pon kire first time la kite tlibat ngn event cmni.. 
dah la gemuk... sesuwai keww jadi model??hahaha


p/s: nanti lau kite berjaya melepasi event tersebut dg jayanya kite post gambar  k? k?k?
hikhik..cekidaut!!

Sunday, 20 November 2011

first time!!

assalamualaikum....
wahhhhhhh.. hari ni bgun pkul 6.45 pg..
nk buat hape hujung2 mggu ni bgun awal sgt??
nk mkn nsik lmak dm??
oh no.. aku sggup korbankan kelazatan nasik lemak dm demi kelazatan tdorku....hihi.. bruk toi peqangai..
lpas tapau nsik lemak, trun mkn sma2 dgn cik si dia..ehem2~~ ( gedik sgt ko nyah!)
pastu start la pengembaraan ke sentul untuk menadah muka..
make up artis kite aka kwn skolah menengah kite dah tggu kt dpn gate.. pastu knvoi sme2.. meredah gerimis.. fuhhh!! all out!!
smpai awal btoi, tba2 mto cik si die kite terpancit tyar.. ala.. cian die.. kne g cari nombor tukang baiki kat tepi2 jalan tu.. nsib baik ada.. kalau x.. msak la kau nyah.. dah la ari ahad.. kan? kan? kan?
pastu kite pon lepaking kat kdai mamak kat putra majestic tu ngn kwn tite.. ada la segerombolan abg2 polis
 ( mude2 gitew.. auww2).. dok tgk2 kat kiteorg.. hah!! perasan sgt kan !!
tiba2 diorg bgun n sorg tu bg kite tisu ada no fon die.. hahha.. klasik btoi cra dia ngorat habaq hang!
 lpas tu dlm kul 9 lebih kite pon naik kat butik tu ngn kwn kite.. start la make up session..
wahh!! boleh tahan jgak la penatnya menempek muka.. hihi.. lpas siap, akak tu ckp kite kne pkai bju pgantin untuk sesuai kan ngn muke.. maka kite pon pkai je.. lpas tu paki crown n vail bagai.. hahaha
ase xleh bergerak..hukhuk. sbb ketat kat perut.
and...................................
the time has come..
photoshoot time!!
kite xpnah photoshoot, maka bila disuruh buat pose, kite pon xpndai.. cian kite..
lpas snap!
snap!
snap!
maka siap sudaaa bah!
keras je pose kite.. sob2..xda ka org sudi ajar??
lpas kite tukar bju kite pon berangkat la pulang sbb mata dah berat.. n blik smbung hibernate kat blikku syurga ku..
tu la pengalaman kite first time photoshoot.. model2 lain mgkin rase biasa je kan.. tp kite neves wooo!!
 picc??
hhahaha.. harusla yg ni mcm bkn kitew!!
sory :-(





 next time okay??
hehe.. MUA kite DIANA xkasi expose lg.. xsuprise nti.. hihi^^!!
daaaaaa..


p/s: hakikat yg harus ditelan hidup2 ari ni: kak tu ckp kite ada lemak bwh dagu, pipi lebar, tembam!! uwaaaaaaaaaaa!!! menyesal dhulu pendapatan , menyesal kemudian buruk padahnya!



Thursday, 17 November 2011

mcm2 cerita

assalamuailaikum...fuhhh!!
dah lma xupdate blog...
sbbnya? mlas
mlass
mlass
xda idea
dan bila dh idea,
mlas plak
hummm...
entry ni nk cerita pasal kegembiraan berganda yg sy dapat baru2 ni:
pertama dapat anak buah lagi!!!
yg ke-13.. 
anak kepada kakak ke - 5.
walaupon lahir xckup bulan tp alhamdulillah sihat cuma sensitip ckit..
bru2  ni demam dan kne msud ICU.. oh! bukan icu di ipt! tp wad icu.. 
sedih sgt sya tgk die.. dah la kecik.. tebaring kat tgh2 katil icu yg besauu tu.. dgn wyr2 bagai..
dah la kaki n tgn jd biru2 sbb kna cucuk untuk ambik darah.. sob2.hampir menitis air mata saya tgk... kami sekeluarga sgt risau.. mama die apetah lg.. smpai xlalu mkn~~ 
almahdullillah dah boleh checkout ari rabu baru ni.. semoga sihat selalu lepas ni..amin..
ini lah rupenye my chenta hati no -13:
presented MOHD RAIS AL - FARABI with luv:::
 alolo tomei..mcm nk cubit pipi..demm!!

 kecik kan die..
 time cukur jambul...
 ini dua org kakak beliau.. abaikan yg tgh tu...ijat gatal nama die
ada lagi.. suke la kau kan bdk itam kt tgh tu.. asyik dikapit oleh awek2 je..
mulut si kakak tu~~ auww



kegembiraan kedua::
lagi anak buah!!
wauu!!
xlama lepas rai, AYRIS INTAN RANIA pulak was deliver to the world..
jadila cucu mak kite 14 org.. wuu ramainya..
nma intan diambil smpena nick name mama die..
bdk ni sgt demok dan aktif jugak..
tada!!


inilah dua kegembiraan saya..
|
|
|
masa raya haji bru ni, penuh rumah dgn adik brdik.. happening sgt.. 
wahh!!
kanak - kanak pon ramai dan bising sgt..
satu je cara nak diamkan diorg yg rmai ni adalah dgn:
pasang lagu cinta muka buku then:
hah! mcm ni la ghopenye bila pakat2 dok mengadap lptop reramai!
sume xtaw nyanyi tp back up ja kat part oo~~ouwooo~~tu..hahaha