Saturday, 25 February 2012

entry bergambar-sunway lagoon

hallu!!
wuuwuu.. penat semalam xhabis lg selepas seharian berhempas pulas di sunway lagoon..
ada org nak blnja,, kita ikut je la kan.. ahaks!
seawal pkul 9 pagi , kami dah bergerak, sarapan roti canai dlu beb! baru ada tenaga nak beraksi.. hehe
lpas sarapan tapau nasik kerabu untuk lunch kat dlm sana, sebenarnya strictly no outside food allowed and ada beg checking juga, tp pandai2 la kan nak hidup.. bknnya xtaw kalau lpas main air memang kelaparan nanti.. xkan nak bli makanan yg super mahal kat dalam tu, cth: air lemon tea 1 cup biasa tu 5 hengget.. mahai kan?
actually pengalaman menyeludup makanan ni ditimba semasa ke lost world of tambun a few years ago, kakak i ajar.. haha..ok, dah! enough! lets biar picture talking and story.. hehe
pengembaraan bermula.. jom!
 my ticket-3parks
harusla main air dlu kan.. banyak sgt pic main yg dicapture oleh photographer xbertauliah Kodak.. tp smua cantik2.. pic underwater pon ada.. tp mahai sgt! sekeping 35 hengget..wuuwuu.. jd tgk je la kan! tp kenapa x bertauliah ? sbb semua tempat die sruh buat pose sama ja! haha
 antara mainan lain yg kiteorg main- pic by pakcik google sbb xkan nk bwk camera msa main bnda ni!


naik banyak kali yg ni!! sbb nak lumba sapa sampai dulu!


lepas main air, relax sekejap pergi amusement park. kat blakang tu jambatan gantung.. gayat woo kat ats tu.. n ada jgak pic cntik kat atas tu, tp can't afford it. T_T
naik cawan pusing ni sampai pening.. 
ok, naik benda, jerit sampai habis suara.. its 360 degree ok!
banyak lagi main permainan kat amusement park yg xda pic... cthnya kat bwh ni-pic ehsan google:
 tahap takut: sederhana..hehe
 tahap kegayatan: sikit je
 nmpk mcm x tkot, tp laju oke!
biasa2 je

 lepas tu pegi wildlife park.. arnad dan kura2 kat ats tu hidup taw.. kiut sgt!
 tiny birds eating kuaci
 sesumpah
 arnab gemuk mls besenam
 ikan duyung

 xingat nama, tp tdur dgn gaya x sopan

 white parrot- boleh ckp burung ni..hehe
 tapir malaya sgt!
 errr...errrr
 xeingat nama jugak.. tp tgh tidur jgak
 the sombong bird- xduduk dlm sangkar tp dilepaskan mcm tu ja
red parrot -beuty of the day - jgak xduk dlm sangkar

lepas tgok haiwan, main air lagi!! huhu.. pastu balik...
 bubye itik.. bju kite sama .. tp perut xkan?

bye peps!!
tq for viewing!
p/s: fyi, kami msuk pkai staff price, jd murah ckit

No comments:

Post a Comment